Kenniscentrum voor fietsbeleid

Bijeenkomsten 2011

1 maart
2011
In het kader van het project 'Fiets filevrij' de organiseert de Fietsersbond - in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en het Fietsberaad - een symposium over regionale snelfietsroutes.
Bel Air hotel – Johan de Wittlaan 30, 2517 JR Den Haag
10 maart
2011
Het Fietsberaad organiseert op 10 maart a.s samen met het CROW een bijeenkomst over de Herziene Leidraad Fietsparkeren (CROW-publicatie 291). Deze nieuwe leidraad behandelt zowel de beleidskant als de invulling van fietsparkeren in de praktijk.
Beatrixgebouw Jaarbeurs, Utrecht
7 april
2011
Het aantal enkelvoudige fietsongevallen stijgt. Toch is dit voor veel gemeenten een onzichtbaar probleem, omdat dit type ongevallen nauwelijks geregistreerd wordt. Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht voor de ontwikkelingen op dit vlak.
Vergadercentrum Engels, Stationsplein 45, Rotterdam
12 mei
2011
Tijdens deze bijeenkomst aandacht voor inspirerende buitenlandse voorbeelden, het beloningsconcept Fiets-en-Win in de praktijk en de mogelijkheden voor Umbrella-marketing.
Coda-auditorium, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn
7 juni
2011
Kopenhagen wil het 'aandeel fiets' verhogen van 37% tot 50% voor 2015: is dit (on)realistisch? Wat valt er over fietsbeleid te leren uit Kopenhagen? Andreas Rohl (directeur Fiets-programma Kopenhagen) spreekt hierover tijdens deze bijeenkomst.
Kantoor KpVV, Jaarbeursplein 15, Utrecht
7 juni
2011
Fietsberaad and KpVV (Transport Knowledge Resource Center in the Netherlands) invite you to join us and two programme managers of the bycicle capitals of the World in the discussion about bicycle policy.
From your computer
9 juni
2011
Langzaam maar zeker dringen steeds meer technische innovaties door tot stallingen. Deze bijeenkomst geeft een overzicht van technieken en ervaringen. Tevens een bezoek aan de ProRailproef in Utrecht om weesfietsen te signaleren.
Infocentrum Stationsgebied Utrecht, Vredenburg 40, Utrecht
27 juni
2011
Elk jaar organiseert het Fietsberaad vlak voor de zomervakantie een excursie naar een interessante stad. Dit jaar gaan we de grens over, naar het Duitse Münster.
Vertrek om ca. 8.45 uur stipt! per touringcar vanuit Arnhem CS
15 september
2011
Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor medewerkers van provincies en stadsregio's.
De Box, station Ede-Wageningen (zuidzijde)
6 december
2011
Al vele jaren organiseren verschillende organisaties in de winterperiode campagnes om fietsers te stimuleren met deugdelijke verlichting te fietsen. In de laatste themabijeenkomst van 2011 aandacht voor dit onderwerp.
Schouwburg Gouda, Boelekade 67, 2806 AE Gouda