Kenniscentrum voor fietsbeleid

Bijeenkomsten 2009

29 januari
2009
Een bijeenkomst over de kansen die de elektrische fiets biedt om meer mensen op de fiets te krijgen. En over de concrete maatregelen die decentrale overheden kunnen nemen.
Oude Delft 112, Delft (Het Meisjeshuis)
2 april
2009
Een bijeenkomst over de toepassing van marketinginstrumenten in het fietsbeleid. Met een tussenstand van het Fietsberaadproject over marktgericht fietsbeleid en voorbeelden uit de praktijk.
Regardz (Zilveren Toren), Stationsplein 51-53, Amsterdam
14 mei
2009
Fietsberaad biedt voor wethouders van fietsvriendelijke steden een speciaal Velo-city programma aan, van 14 mei vanaf 16 uur tot vrijdag 15 mei 14 uur. Kosten zijn 450 euro (incl. deelname congres en hotelovernachting). Inschrijving sluit op 1 mei 2009.
Brussel
12 juni
2009
In het Klimaatakkoord hebben Rijk en gemeenten afspraken gemaakt over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Deze bijeenkomst gaat over de bijdrage die het fietsbeleid hieraan kan leveren.
Stationserf 28 (tegenover), Houten. Het Oude Stationsgebouw.
15 juni
2009
Fietsberaad biedt voor docenten in het hoger onderwijs een netwerkmiddag aan om vakgenoten te ontmoeten.
Nijenoord 1, Utrecht - Hogeschool Utrecht
25 juni
2009
De inhaalslag in het fietsbeleid van de gemeente Nijmegen resulteerde in de nominatie voor Fietsstad 2008. Het Fietsberaad organiseerde samen met de gemeente Nijmegen een excursie langs enkele interessante resultaten van dit beleid.
Burchtstraat, Nijmegen. Stadhuis, Schepenhal.
1 oktober
2009
Bijeenkomst over de beste aanpak om regionale snelfietsroutes te realiseren. Let op! door een fout in de website kan het zijn dat uw aanmelding niet verwerkt is. Controleer svp of uw naam vermeld wordt onder het tabblad 'deelnemers'.
Croeselaan 6, Utrecht (Auditorium van Media Plaza, Jaarbeurs)
5 november
2009
Tijdens deze bijeenkomst een toelichting op het Handboek Weesfietsen, een kennismaking met het weesfietsenteam en een bezoek aan de AFAC-Tilburg.
De Harmonie, Stationstraat 26, Tilburg
10 december
2009
Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de grootschalige campagne Heel Nederland Fietst. Centrale vraag is hoe gemeenten en provincies de mogelijkheden van deze campagne kunnen benutten.
Hotel Mitland, Arienslaan 1 in Utrecht