Kenniscentrum voor fietsbeleid

Onzichtbare fietsenstalling

2017
plaatje

Als hij niet in gebruik is, zie je hem nauwelijks. Een fietsenstandaard die in de grond verdwijnt als er geen fiets staat.

Het is een ontwerp van industrieel ontwerpster Milou Bergs en het was te zien tijdens de Designer Week in Eindhoven.

De wegklapbare fietsstandaards ALIGN bieden een oplossing voor openbare ruimte waar rekken soms plaats moeten bieden aan fietsen, en soms ook niet.

Een standaard klapt men omhoog als die stalling nodig is. Als de fiets wordt weggehaald, verdwijnt de standaard weer in de grond. En dan kunnen de marktkramen er weer staan.

Foto's: (c) Milou Bergs Abscis Architecten & Thomas de Bruyne 

Tom Godefrooij (nvt)
01-11-2017 @ 19:09

Mooi en slim ontwerp, ik zag het tijdens de Dutch Design Week. Toch heb ik een twijfelpunt: blijft deze fietsparkeervoorziening goed werken wanneer er zwerfvuil of herfstbladeren aanwezig zijn?

Petra van Houdt (Openbaar Beleven)
02-11-2017 @ 11:16

Esthetisch en praktisch gezien zeker een fraai ontwerp. Maar als ik kijk naar hoeveel fietsters hun fietswiel in de sleuf van een rek parkeren dan verwacht ik dat de fiets er gewoon los naast komt te staan. Fietsers zijn bang voor een slag in het wiel en gebruiken een fietsenrek vaak alleen als aanbindvoorziening...

Albért (private)
02-11-2017 @ 19:05

Does it work with snow?

 

Albért (private)
02-11-2017 @ 19:09

Does it work the other way around? Frontwheel lifted.  Getting the back wheel low could be good in a two-tiers stalling.

It might be good indoor.

Peter H. Smit (Rover)
02-11-2017 @ 23:47

Kun je m vergrendelen als ie neergeklapt is, om te voorkomen dat hij per ongeluk omhoog komt als er geen fiets staat?  Blijft die grendel goed werken bij stof en regen?

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: