Kenniscentrum voor fietsbeleid

Onkraakbaar fietsenrek

2017
plaatje

Bij metrostations in San Francisco beproeft men op dit ogenblik een nieuw type fietsenrek, dat nagenoeg onkraakbaar zou moeten zijn.

Het rek beveiligt de fiets op een aantal manieren. De fiets wordt opgesloten met een speciaal gevormde vierkant buis, gemaakt van gehard staal, dat zelfs met een pijpensnijder nauwelijks door te snijden is. Bovendien zitten er draden in de pijpen, die als je ze doorsnijdt een luid alarm triggeren.

Als toch iemand een poging waagt, maakt een beveiligingscamera foto’s van de mogelijke dief.

Verder wordt een alert verzonden naar de controlekamer en naar de leverancier van de rekken.

De firma die de rekken maakt, zetelt in San Francisco én in Estland. In Estland werkt men aan nog geavanceerdere versies van het rek, bijvoorbeeld uitvoeringen geschikt voor het opladen van de elektrische fiets en te gebruiken met behulp van een smartphone app.

Peter H. Smit (Rover)
03-07-2017 @ 12:10

Geen hoog-laag rek, dus neemt wat meer ruimte per fiets.

Lijkt me ook wat duurder, tenzij reclameboodschappen erop passen en wat op kunnen leveren.

Ben benieuwd hoe je een verweesde fiets eruit krijgt.

anneloes groenewolt (Fietsersbond)
06-07-2017 @ 11:50

Iik begrijp nog niet hoe je dit apparaat ontgrendelt. Moet dat met een speciaal pasje?

Danny de de Bruijn (InfraMarks)
09-08-2017 @ 12:38

Beste Anneloes,

Het Bikeep fietsenrek kan geopend en vergrendeld worden met de Bikeep App voor smartphones. De gebruiker kan een beschikbaar fietsenrek openen met de app, zijn fiets erin plaatsen en vervolgens weer vergrendelen. Als de gebruiker terugkomt kan hij het fietsenrek weer openen met de app en het fietsenrek is weer beschikbaar voor de volgende gebruiker.

Naast het openen en vergrendelen met een smartphone is het ook mogelijk om de fietsenrekken te openen en vergrendelen met een toegangspas/tag. Veel bedrijven en gemeenten hebben al een toegangspas om toegang te krijgen tot het pand bijvoorbeeld. Deze pas kan gekoppeld worden aan het Bikeep systeem, zodat de fietsenrekken te gebruiken zijn met een bestaande toegangspas/tag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, of onze website raadplegen: www.inframarks.nl/bikeep/

Met vriendelijke groet,

Danny de Bruijn

InfraMarks (distributeur Bikeep Nederland) 

Tel.: 015-2155791

E.: sales@inframarks.nl 

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: