Kenniscentrum voor fietsbeleid

Doortrappen trapt door

2018

Speciaal voor ouderen is het programma ‘Doortrappen’ ontwikkeld. In 2017 is deze aanpak getest in enkele pilots. En het krijgt nu een vervolg. 

Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland en de vervoerregio Amsterdam. Het is in 2017 gestart en zijn pilots uitgevoerd in Alphen a/d Rijn, Amsterdam Noord, Ouder Amstel en Amersfoort.

Het programma gaat uit van de natuurlijke contactmomenten met senioren. Door samen te werken met bijvoorbeeld fysiotherapeuten, fietsenmakers, klaverjasclubjes en de ouderenbond krijgen ouderen tips op de plekken waar zij toch al komen van de mensen met wie zij toch al in contact zijn.

De provincies Utrecht, Overijssel en Gelderland, de vervoerregio Amsterdam en gemeenten Amersfoort, Enschede en Goes gaan aan de slag met ‘Doortrappen’. Ook Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en VeiligheidNL willen bijdragen aan het programma.

Nieuws
2017
Zo lang als het kan blijven fietsen, met zo min mogelijk ongelukken. Dat is het doel van 'Doortrappen', een project dat is geïnitieerd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu. 
Ivo Smit (Fietsersbond Renkum)
01-05-2018 @ 09:27

Onlangs is het project Ik Wil Fietsen gestart. Radboud Universiteit, Donders Instituut met Eric Maris. Hij heeft een neurowetenschappelijke achtergrond en gaat samen met, o.a, de Fietsschool van de Fietsersbond fietsoefeningen voor ouderen valideren. Doel is om wetenschappelijk onderbouwde fiets-vaardigheidstraining aan te kunnen bieden. Het TV-programma FOCUS van de NTR zal daar eind mei aandacht aan besteden. Donderdag op NPO 2 om 21.35 uur.

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: