Kenniscentrum voor fietsbeleid

Alle Biesieklettes in de Haagse binnenstad gratis

29-11-2013

Vanaf 1 december zijn alle Biesieklettes in de Haagse binnenstad de eerste dag gratis. Daarna gaat men betalen. De stallingen bieden in totaal plaats aan ruim 1100 fietsen.

Nu kost het nog 50 cent om je fiets in één van de fietsenstallingen neer te zetten. Nu deze gratis zijn, hoopt de gemeente dat minder mensen hun fiets her en der neer zetten maar vaker gebruik maken van de gratis stallingen.

De eerste dag is gratis. Als de fiets 's nachts blijft staan, kost de tweede dag € 0,50. De derde en volgende dagen is het € 2,50 per dag. Het stallen van bromfietsen, bakfietsen en motoren is niet gratis. In december start de gemeente een campagne om mensen op een ludieke manier de weg wijzen naar de gratis stallingen.

In het centrum komen er in Den Haag de komende jaren 2500 nieuwe plekken in fietsenstallingen bij. Achter de Bijenkorf moet een grote nieuwe fietsenstalling verrijzen die plaats biedt aan 1200 fietsen. De gemeente onderzoekt ook de mogelijkheden om grote fietsenstallingen te realiseren in kelders onder winkels, in parkeergarages of op andere plekken.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: