Kenniscentrum voor fietsbeleid

Speciale website op gladde fietspaden te melden beschikbaar voor gemeenten

2012

Winterse gladheid is een belangrijke oorzaak van enkelvoudige fietsongevallen. Voor het verbeteren van de gladheidsbestrijding op fietsroutes heeft het Fietsberaad de website gladdefietsroutes.nl laten ontwikkelen. Gemeenten die geïnteresseerd zijn om deze website komende winter in te zetten kunnen zich melden.

Op de website kunnen fietsers gladde locaties op de kaart aangeven. Bovendien kunnen ze aangeven of ze, als gevolg van winterse gladheid, zijn gevallen. Aan de hand van deze gegevens kan de gemeente snel en adequaat reageren op eventuele knelpunten die fietsers ervaren. Tegelijkertijd geeft de website informatie aan fietsers over de gladheidsbestrijdingsroutes, en kan de gemeente actuele informatie over de gladheidsbestrijding en de aanpak van eventuele knelpunten aan de gebruikers terugkoppelen via Twitter. Een twitterfountain op de site laat de laatste vijf twitterberichten zien. Fietsers weten hierdoor ook beter weten wat ze kunnen verwachten op verschillende fietsroutes en kunnen hun route hierop afstemmen.
In overleg met Fietsberaad wordt de website komende winter voor het eerst in de praktijk getest. Waarschijnlijk is ook hiervoor aanvullende financiering beschikbaar. Gemeenten die geïnteresseerd zijn om deze website komende winter in te zetten, kunnen contact opnemen met DTV Consultants (Carl Stolz, tel. 076 – 513 66 58).

Blair (IamExpat)
03-12-2012 @ 16:37

So does the site only work for Rotterdam right now?  And how can you actually place a new tikker on the map? 

Hans Godefrooij (DTV Consultants)
05-12-2012 @ 08:58

In this demo-version, de map centrates to Rotterdam, but if your computer knows your location, it centrates to that location. You can place a tikker just by clicking in the map.

Blair
05-12-2012 @ 12:54

Ah!  OK.  I have to say, it's a little bit confusing as is, you might want to explain that it's possible to place a prikker just by clicking on the map...

Blair
05-12-2012 @ 13:45

(on gladdefietsroutes.nl, in the instructions I mean)

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: