Kenniscentrum voor fietsbeleid

Opvallende fietsrotonde in Lelystad

2006

Lelystad introduceerde medio oktober de fietsrotonde, een primeur op fietsgebied, zo meldt het tijdschrift Verkeerskunde. Nieuw element op deze rotonde is dat een rode rijloper voor fietsers midden op de rijbaan ligt waardoor fietsers op de rotonde altijd vóór het gemotoriseerde verkeer rijden of erachter, maar nooit ernaast. Inhalen is ook niet mogelijk. Deze herkenbare vormgeving moet fietsers én automobilisten snel duidelijk maken welk rijgedrag op deze rotonde wordt verwacht.

Lelystad introduceerde medio oktober de fietsrotonde, een primeur op fietsgebied, zo meldt het tijdschrift Verkeerskunde. Nieuw element op deze rotonde is dat een rode rijloper voor fietsers midden op de rijbaan ligt waardoor fietsers op de rotonde altijd v��r het gemotoriseerde verkeer rijden of erachter, maar nooit ernaast. Inhalen is ook niet mogelijk. Deze herkenbare vormgeving moet fietsers �n automobilisten snel duidelijk maken welk rijgedrag op deze rotonde wordt verwacht.
Zie verder: Primeur Lelystad: fietsrotonde

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: