Kenniscentrum voor fietsbeleid

Cycling in the Netherlands (NL)

Mobycon / Fietsberaad / Ligtermoet & Partners , Ministerie van Verkeer en Waterstaat
2009

Een mooie brochure over fietsgebruik en vooral fietsbeleid in Nederland. Nog in print beschikbaar in Frans, Duits en Spaans (zie links onderaan de pagina). De Engelse versie is alleen digitaal te verkrijgen.

Het betreft hier de update van 2009 van de algemene brochure over fietsen en fietsbeleid in Nederland, gepubliceerd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Fietsberaad.
Informatie over organisatie en inhoud van het Nederlandse fietsbeleid is zo vaakgevraagd, dat actualisatie nodig was. Deze keer ook in het Frans (Le vélo aux Pays Bas), Duits (Radfahren in den Niederlanden) en Spaans (La bicicleta en Países Bajos)

De brochure biedt bondige informatie over een breed scala van onderwerpen, zoals:
· Fietsgebruik
· Fietsen en verkeersveiligheid
· Motieven voor fietsgebruik
· Oorzaken voor het succes van het Nederlandse fietsen
· De Nederlandse aanpak
· Promotie en marketing van fietsgebruik
· Hoe meer informatie te vinden?
· Wie fietst er in Nederland?
· Succes en faalfactoren voor fietsgebruik
· Argumenten pro fietsen
· Effectief fietsbeleid
· Organisatie en verantwoordelijkheden in het Nederlandse fietsbeleid
· De fiets als normaal alledaags vervoermiddel
· Fietseducatie
· Concrete maatregelen
· 27 voorbeelden uit het gehele land
· Veel foto’s.

De brochure is ook gedrukt en kan besteld worden via onderstaande links:

Bestel hier de Duitse versie
Bestel hier de Spaanse versie
Bestel hier de Franse versie

Rapport
2004
OECD-booklet on the cycling policies in European countries, basid on an inquiry survey. The decentralization of cycling policy in the Netherlands is good visible, though implicit.
Rapport
2004
Boekje van OESO over het nationaal fietsbeleid in Europese landen, op basis van een vragenlijst-onderzoek. De decentralisatie van fietsbeleid in Nederland is hierin impliciet goed zichtbaar.
Rapport
2005
De Beleidswijzer Fietsverkeer; de handreiking over niet-infrastructurele aspecten van fietsbeleid. Het bevat een overzicht van alle kennis over fietsbeleid in Nederland.
Rapport
2005
‘Beleidswijzer Fietsverkeer; handreiking over niet-infrastructurele aspecten van fietsbeleid.’ Recommendations on non-infrastructural aspects of bicycle policies. This contains a survey of all knowledge of bicycle policies in the Netherlands.
Rapport
2004
OESO booklet on national bicycle policies in various European countries, based on a questionnaire. The decentralisation of Dutch bicycle policy is implicit but clearly visible.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: