Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 25-03-2015
  Acht procent van de dodelijke verkeersslachtoffers in Europa zijn fietsers en dat aantal loopt de laatste jaren maar mondjesmaat terug. Tussen 2010 en 2013 met 3 procent, terwijl het totale aantal verkeersdoden met 18 procent verminderde. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.
 • 23-03-2015
  ‘Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Groningen’. Zo begint de ‘Fietsstrategie 2015-2025’ van de gemeente. En dat willen de Stadjers weten. In de nota wordt een campagne aangekondigd om Groningen wereldwijd als fietsstad (nog meer) op de kaart te zetten. Maar de nota gaat vooral over de keuzes die nodig zijn om het groeiende fietsverkeer in Groningen ruimte te bieden.
 • 20-03-2015
  Het SWOV-rapport “Opschakelen naar meer verkeersveiligheid” somt een aantal maatregelen op die nodig zijn om de doelstelling voor verkeersdoden en ernstig verkeersgewonden in 2020 te kunnen halen. Maar de VNG mist een aantal onderwerpen.

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

Webtools burgerparticipatie fietsbeleid

plaatje

CROW-Fietsberaad heeft enkele webtools ontwikkeld om burgers te betrekken bij het fietsbeleid, in het bijzonder bij de aanpak van enkelvoudige fietsongevallen. Gemeenten kunnen er tegen kostprijs gebruik van maken.

Lees verder »

Laatste reacties

 • TNO demonstreert kruispunt van de toekomst
  TNO heeft in een bijna real-life demonstratie laten zien hoe automobilisten worden gewaarschuwd voor...

  Peter van Bekkum, MuConsult:
  Geven we hiermee fietsers niet een vrijbrief om door rood te rijden? De auto stopt toch automatisch. De fietser hoeft al...

 • Groningen komt met ambitieuze fietsstrategie
  ‘Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Groningen’. Zo begint de ‘Fietsst...

  Roland Haffmans, -:
    Het "ambitieuze" ontgaat mij, wie wil niet slimme routes en slimme verkeerslichten? Verwarmde fietspade...

 • Verkeersveiligheid fietsers blijft achter in EU
  Acht procent van de dodelijke verkeersslachtoffers in Europa zijn fietsers en dat aantal loopt de la...

  Roland Haffmans, -:
  Ook als rekening wordt gehouden met de afgelegde afstanden is een zesvoudige afname bij alle verkeersdoden t.o.v. de afn...

Alle reacties