Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 09-10-2015
  De Europese transportministers, onlangs bijeen in Luxemburg, benadrukken dat de fiets in veel Europese steden onmisbaar is voor het verminderen van congestie. Bovendien is de fiets - productie, onderhoud, gebruik en brandstofgebruik in aanmerking nemend - het aangewezen vervoermiddel als het gaat om het bestrijden van broeikasgassen.
 • 07-10-2015
  Op het Lucasbolwerk in Utrecht zijn twee nieuwe fietsenrekken geplaatst. De gemeente wil hier in de praktijk ervaren hoe de rekken kort parkeren faciliteren, als fietsenrek functioneren en inpasbaar zijn in de omgeving.
 • 06-10-2015
  Nederland krijgt een nieuwe OV-fiets. De belangrijkste verbeteringen: een aluminium frame met geïntegreerde koplamp en een ruime bagagedrager. 

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

 • Notitie
  Op woensdag 16 september organiseerde CROW-Fietsberaad in samenwerking met het ROV Oost-Nederland en de Regio Noord-Veluwe een ontwerperscafé fietsvoorzieningen. Dit betreft het verslag.
 • Rapport
  Een onderzoek naar in hoeverre fietsers in uitgaansgebieden (steden en buitengebieden) licht voeren, op initiatief van het uitvoeringsteam campagne fietsverlichting.
 • Rapport
  Het ministerie van I&M gebruikt de OEI-methodiek (Overzicht Effecten Infrastructuur) voor het opstellen van koste-batenanalyses. Voor fietsinfrastructuur is deze methode tot op heden niet of nauwelijks ingezet, mede omdat de investeringsbedragen veelal relatief beperkt zijn. Daarom heeft het I&M aan Decisio en Transaction Management Centre opdracht gegeven een quick scan uit te voeren naar mogelijkheden om OEI in te zetten voor fietsmaatregelen.

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

The Dutch Cycling Embassy moves to Delft

As from 1 May 2015, the Dutch Cycling Embassy is moving its offices from Utrecht to Delft. 

Lees verder »

Laatste reacties

 • Nieuwe snelfietsroute Nijmegen – Malden - Mook – Cuijk
  Tussen Nijmegen, Malden, Mook en Cuijk komt een snelfietsroute. Deze zorgt ervoor dat de grootste we...

  Jan Rutz:
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/altijd-wind-mee-op-fietssnelweg-flevoland.101273.lynkx Ls, ...

 • Past een buitenmodel fiets nog in de stalling?
  Een omafiets met een krat voorop, een bakfiets gevuld met kinderen, een kinderzitje dat eruit ziet a...

  Gerben Hofsté, Klaver Fietsparkeren:
  Een fietsenstalling op een rail lijkt een goed idee. Elke fietsplaats kan aangepast worden naar het soort fiets dat gepa...

 • Past een buitenmodel fiets nog in de stalling?
  Een omafiets met een krat voorop, een bakfiets gevuld met kinderen, een kinderzitje dat eruit ziet a...

  Henk Sloos, Ecosol:
  Klaver en collega fietsenstallingbouwers moeten eens afstappen van een vaste hart op hart afstand. Sinds een jaar of vij...

Alle reacties