Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 25-03-2015
  Acht procent van de dodelijke verkeersslachtoffers in Europa zijn fietsers en dat aantal loopt de laatste jaren maar mondjesmaat terug. Tussen 2010 en 2013 met 3 procent, terwijl het totale aantal verkeersdoden met 18 procent verminderde. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.
 • 20-03-2015
  Het SWOV-rapport “Opschakelen naar meer verkeersveiligheid” somt een aantal maatregelen op die nodig zijn om de doelstelling voor verkeersdoden en ernstig verkeersgewonden in 2020 te kunnen halen. Maar de VNG mist een aantal onderwerpen.
 • 18-03-2015
  Eerder al werden in België dummies van politieagenten ingezet in de strijd tegen hardrijders. Die lijn werd onlangs doorgetrokken in een campagne om fietsende studenten te wijzen op onveilig gedrag.

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

Zet de paal niet terug!

plaatje

Tip - In verband met de gladheidsbetrijding hebben veel gemeenten paaltjes van de fietspaden verwijderd. Nu het einde van de winter nadert een tip uit het recent geactualiseerde keuzeschema Sanering palen op fietspaden: “Plaats een paal alleen terug als er klachten komen”. En nog een aanvullende tip: zorg voor een goede registratie van de klachten, zodat u ook in de toekomst kunt achterhalen waarom depaal teruggeplaatst is.”

Lees verder »

Laatste reacties

 • Verkeersveiligheid fietsers blijft achter in EU
  Acht procent van de dodelijke verkeersslachtoffers in Europa zijn fietsers en dat aantal loopt de la...

  Roland Haffmans, -:
  Ook als rekening wordt gehouden met de afgelegde afstanden is een zesvoudige afname bij alle verkeersdoden t.o.v. de afn...

 • Verkeersveiligheid fietsers blijft achter in EU
  Acht procent van de dodelijke verkeersslachtoffers in Europa zijn fietsers en dat aantal loopt de la...

  Herbert Tiemens, provincie Utrecht:
  Kleine correctie op het artikel. De EU presenteert alleen het relatieve aandeel van fietsers, voetgangers (en motorrijde...

 • Groningen komt met ambitieuze fietsstrategie
  ‘Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Groningen’. Zo begint de ‘Fietsst...

  Van der Wal, ZZP-er:
  Dit lijkt me een zeer passend export-product. Het is stiller, minder vervuilend en minder schokkend. ...

Alle reacties