Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 20-02-2018
  Van de ANWB-leden voelt 27% zich niet veilig op de fiets. Maar de verschillen per gemeente zijn groot.
 • 16-02-2018
  Het ROV Oost-Nederland start samen met de gemeente Hardenberg een pilot waarbij fietsers worden gewaarschuwd voor naderende tractoren.
 • 14-02-2018
  NS en ProRail investeren 8 miljoen euro in een nieuwe entree voor 44 fietsenstallingen. Het gaat om zelfservice-fietsenstallingen, die nu veelal voorzien zijn van een stalen draaihek. De nieuwe entree heeft transparante toegangsdeurtjes.

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

 • Tour de Force
  De inschrijving voor de Tour de Force Innovatieprijs is weer geopend. Uiteraard kunnen ook de bij de Tour de Force aansloten organisaties deelnemen. Inschrijven is mogelijk tot en met 27 april 2018. De winnaar wordt gekozen tijdens het Nationaal Fietscongres 2018 op 21 juni 2018 in Rotterdam.  
 • Rapport
  Onderzoek naar het fietsgedrag van nieuwe Nederlanders. Hoe kijken Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse Nederlanders en Polen naar fietsen? 
 • Presentatie
  Presentatie over het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht onder deelfietsgebruikers van Flickbike.

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

Standaard Programma van Eisen E-kluizen

plaatje

Bestemd voor overheden en (vervoer)bedrijven die E-kluizen willen plaatsen. Het Standaard PvE is geen keurslijf. De aanbestedende overheid kan delen uit dit PvE gebruiken en elementen zelf invullen

Lees verder »

Laatste reacties

 • Andere schooltijden kunnen ochtendspits afvlakken
  Het is al vaak gesuggereerd maar niet of nauwelijks in de praktijk gebracht. Door te schuiven met aa...

  Roland Haffmans, -:
  Tja als je veel onderwijs - universiteit, hogeschool, ROC - naar dezelfde stadsrand verplaatst, kun je voorspellen dat b...

 • Gemeenten doen weinig tot niets aan fietseducatie
  Gemeenten houden zich nauwelijks bezig met het verbeteren van de fietsvaardigheden van kinderen en N...

  Arjan van der Zwaag, Verkeer en Vervoerberaad Groningen:
  De gemeenten en de provincie Groningen besteden samen jaarlijks 1.2 miljoen euro aan verkeerseducatie en verkeersveiligh...

 • ‘Hogere snelheid gewone e-fiets mogelijk maken’
  Eén van de opties om meer rust op het fietspad te creëren is het instellen van een maxim...

  Joop Nijenhuis:
  Het werkeljke probleem ligt niet bij de fietsen maar bij de fietspaden. Bijna geen een gemeente heeft fietspaden die min...

Alle reacties