Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 25-04-2018
  Het Duurzaam Veilig-principe dateert al van 1992. Sindsdien is er het nodig veranderd. Er wordt meer gefietst, er zijn nieuwe ICT-mogelijkheden en de risicogestuurde aanpak wint terrein. Tijd voor een update.
 • 25-04-2018
  Het zijn nog altijd twee gescheiden werelden: verkeerskundigen en stedenbouwers. In de eerst groep vind je de pragmatici die de problemen van alle dag moeten oplossen. Bij de stedenbouwers zitten de lange-termijndenkers met visionaire ideeën, die niet altijd even realistisch zijn. Het Deense bureau Gehl zit daar zo’n beetjes tussen.
 • 24-04-2018
  In en rond Utrecht is een pilot gestart met een nieuw type markering voor doorgaande fietsroutes.

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

 • Rapport
  De ‘DV3 - Visie Duurzaam Veilig Wegverkeer 2018-2030’ is de tweede actualisering van de systematische aanpak van verkeersonveiligheid zoals ons land die sinds de jaren negentig kent. In 2005 werd de visie voor het eerst geactualiseerd. Daarin was aandacht voor alle elementen van effectief verkeersveiligheidsbeleid en werden voor het eerst de veiligheidsprincipes vernieuwd. Voor deze nieuwe actualisering van de visie zijn de huidige verkeersveiligheidsproblemen en verwachte ontwikkelingen en kansen leidend geweest. 
 • Tour de Force
  De teller staat inmiddels boven de 50. Zoveel aanmeldingen en tips zijn er inmiddels binnengekomen voor de Tour de Force Innovatieprijs. Met nog een paar dagen te gaan kan nu al voorzien worden dat de taak van de jury geen gemakkelijke zal worden.
 • Tour de Force
  Maak het mogelijk dat werkgevers hun werknemers belastingvrij een fietsparkeerplek in een betaalde fietsparkeergarage nabij een OV-station ter beschikking kunnen stellen. Het is één van de suggesties die VNG en IPO mede namens de Tour de Force meegeven aan de staatssecretarissen van IenW en van Financiën.

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

Tour de force Innovatieprijs 2018

plaatje

Verkeerslichtenapps die fietsers eerder groen geven bij het verkeerslicht. Nieuwe kansen voor de deelfiets. Promotie van de e-fiets. ITS in dienst van de verkeersveiligheid. Thema's die terug te vinden bij de inzendingen voor Tour de Force Innovatieprijs 2018 die al binnen zijn.
Ook meedoen en kans maken op een prijs van €10.000? Schrijf u dan nu in voor de Tour de Force Innovatieprijs 2018.
Inzenden kan tot 27 april 2018!

Lees verder »

Laatste reacties

 • Meer mannen overleden bij fietsongeval
  In 2017 kwamen 613 mensen om in het verkeer. Dat zijn 16 dodelijke slachtoffers minder dan in 2016. ...

  Speedpedelec:
  Ach, over 20 jaar is het aantal "ebike-doden" misschien wel 200. En het aantal doden onder "gewone fietse...

 • Fietssnelweg beter voor je gezondheid
  Fietsers die in Vlaanderen het traject Kontich-Antwerpen afleggen via drukke verkeersassen zoals de ...

  Speedpedelec:
  Ook de speedpedelec rijder heeft recht op een veilige route. Ons leven is net zoveel waard als dat van OEK-fietsers. Max...

 • Meer mannen overleden bij fietsongeval
  In 2017 kwamen 613 mensen om in het verkeer. Dat zijn 16 dodelijke slachtoffers minder dan in 2016. ...

  Roland Haffmans, -:
  In 2017 kwamen 206 fietsers om in het verkeer, 17 meer dan in 2016, het aantal e-bikedoden is 17 hoger dan in 2016 ...

Alle reacties