Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsen naar het werk beloond

06-03-2013

Vanaf 1 maart worden werknemers, die op de fiets naar het werk komen, bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente beloond. Ze kunnen cadeaus verdienen met hun gefietste kilometers.

Aan de (e-)fiets wordt daartoe een tag bevestigd. Elke keer als de tag langs een antennepoort bij de ingang van de fietsenstalling komt, worden er punten ‘Bikies’ gespaard. Het systeem weet welke chip aan welke medewerker is gekoppeld en waar die persoon woont. Bij een woonwerkafstand van 4 t/m 8 kilometer verdient men 10 bikies per keer, bij een afstand van 9 t/m 14 kilometer 15 bikies en bij meer dan 15 kilometer 20 bikies per keer. Elke 10 bikies levert 40 cent spaargeld op. De bikies kunnen voor fiets gerelateerde producten of diensten worden verzilverd. Het MST is zover bekend de eerste werkgever in Nederland die een elektronisch puntensysteem voor fietsende werknemers invoert. De voornaamste drijfveer is het terugdringen van de parkeeroverlast bij het ziekenhuis. Bijkomende voordelen zijn fittere werknemers en minder verkeer- en milieubelasting.

Ellen Walet (NFP)
02-04-2013 @ 17:00

Al jarenlang voeren wij naar volle tevredenheid van onze klanten het product Trappers. Trappers is een fietsbeloningssysteem. Bij de organistie wordt een registratie-unit geplaatst en de fiets van de medewerker wordt voorzien van een tag. Het daadwerkelijke fietsgebruik wordt gemeten en direct omgezet in waardepunten, Trappers. Deze Trappers kunnen worden besteed in de webshop voor leuke artikelen, dagjes uit en korte reisjes. Zie voor meer informatie www.trappers.net.

Post a comment

Only registered users may post a reaction. Please enter your e-mail address to verify your registration

E-mail: