Kenniscentrum voor fietsbeleid

Den Haag wil samen met werkgevers stallingen ontwikkelen

15-03-2013

Rond Den Haag wordt de komende tijd een groot aantal stallingsplekken gerealiseerd. De gemeente Den Haag ziet graag dat de werkgevers in de buurt meedenken over de inrichting. Bijvoorbeeld om ze te gebruiken voor de poolfiets die dan ook in het woon-werkverkeer is te gebruiken.

Op basis van de verwachte groei van het aantal fietsers van en naar het station is bepaald hoeveel fietsplekken er aan iedere zijde van het station nodig zijn in 2020. Aan de zijde van Bezuidenhout gaat het om 1.500 plekken. Op de Grotiusplaats zijn momenteel 300 plekken. Onder het Prins Bernhardviaduct kunnen bijna 1.200 plekken worden gerealiseerd. Er komt daar een afsluitbare fietsenstalling met dubbellaags fietsrekken. De metalen gevel krijgt openingen zodat er een ruimtelijk geheel ontstaat waarbij je van binnen naar buiten kunt kijken. Met extra verlichting in de gevels wordt letterlijk het spotlicht onder het viaduct geplaatst wat mede de sociale veiligheid vergroot.
De gemeenten roept inwoners en bedrijven op om mee te denken over de gebruiksmogelijkheden. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een specifiek deel voor abonnementhouders. Mogelijk zijn werkgevers hierin geïnteresseerd, zo hoopt Den Haag. De fietsenstalling zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt als locatie voor poolfietsen. De fiets van de werkgever die normaal op kantoor staat, kan dan ook worden gebruikt om ’s morgens mee naar kantoor te fietsen. Op die manier wordt een extra gebruik aan een poolfiets toegevoegd en zijn minder fietsplekken nodig in de stallingen. De poolfietsen zouden een eigen plek kunnen krijgen. Haaglanden en de gemeente zijn benieuwd naar de ideeën van de werkgevers over dit soort mogelijkheden voor de stalling

No comments have been posted as yet

Post a comment

Only registered users may post a reaction. Please enter your e-mail address to verify your registration

E-mail: