Kenniscentrum voor fietsbeleid

Rotterdam probeert het nog een keer: alle fietsers tegelijk groen

08-11-2017

Vanaf 14 november krijgen alle fietsers op het kruispunt Boezemweg – Gerdesiaweg tegelijk groen licht. Het idee werd al eerder getest, maar werd binnen enkele minuten ook weer afgeblazen.  De gemeente doet nu opnieuw een poging. 

‘Alle fietsers tegelijk groen’ werd vorig jaar ingevoerd op de kruising Admiraal de Ruyterweg – Jonker Fransstraat. Het experiment werd binnen enkele minuten gestaakt, omdat twee keer fietsers op elkaar botsten. De gemeente heeft onderzocht was er mis ging, samen met experts uit de gemeente Groningen en Enschede, waar dergelijke regelingen al langer op straat staan. De oorzaak wordt gezocht in de vele journalisten die bij de start van het experiment op het kruispunt waren. Dit zorgde voor afleiding van de fietsers.

Om fietser voorzichtig te laten wennen, vertellen voorlichtingsteams bij het kruispunt twee weken lang hoe het werkt. Ook zijn borden opgehangen. De ervaring met ‘Alle fietsers tegelijk groen’ in andere steden is dat fietsers binnen een maand of twee gewend zijn, aldus de gemeente.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: