Kenniscentrum voor fietsbeleid

Barrels uit angst diefstal

Fietsersbond
2004

In de fietsdiefstalcampagne enquêteerde de Fietsersbond 4300 mensen. Voor 43 procent is angst voor diefstal reden om geen nieuwe fiets aan te schaffen, voor 45 procent reden om af en toe de fiets thuis te laten.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Dit document bevat twee artikelen, beiden over de angst van mensen dat hun fiets gestolen wordt. De Fietsersbond vindt dat fietsdiefstal veel steviger aangepakt moet worden. De fietsfabrikanten kunnen hier een bijdrage aan leveren door het aanbrengen van goede sloten op nieuwe fietsen en ervoor te zorgen dat fietsen een uniek, goed afleesbaar framenummer hebben.
Ook gemeenten en politie kunnen veel meer doen om fietsdiefstal tegen te gaan. Gemeenten die zich op het ogenblik extra inspannen zijn Harderwijk met de inzet van stadswachten bij de opsporing van gestolen fietsen en Amsterdam met de integrale aanpak fietsdiefstal. Ook het rijk moet meer doen: het lang beloofde landelijke register voor gestolen fietsen moet zo snel mogelijk bij alle politiekorpsen werken.

Beleidsnota
2004
Het aangepaste actieplan Aanpak Fietsdiefstal van het landelijke IVP-project legt een sterk accent op identificatie, aangifte en registratie.
Rapport
2005
De eerste fietsdiefstalscan van de Fietsersbond, waarin op basis van diefstalcijfers en enquêtes een serie aanbevelingen voor de gemeente is opgesteld.
Brochure
Frank Borgman , CCV
2005
Boekje van CCV en Fietsersbond over de - toch ruimschoots aanwezig gebleken - mogelijkheden om op gemeentelijke schaal fietsdiefstal aan te pakken.
Artikel
Karin Broer , Fietsverkeer
2005
In 12 gemeenten onderzocht de Fietsersbond de aanpak van fietsdiefstal, incl. fietsparkeerbeleid. Juist met dat fietsparkeren is nog veel mis.
Brochure
Frank Borgman , CCV
2005
Booklet by CCV and Fietsersbond about the - abundance of - opportunities to tackle bicycle theft at a local level.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: