Kenniscentrum voor fietsbeleid

Rotterdam gaat elektrisch fietsen

2008
plaatje

Stadsregio Rotterdam is gestart met het project ‘Elektrisch fietsen’. Doel van dit project is het beschikbaar stellen en versneld introduceren van de elektrische fiets in de Stadsregio met als doel het vergroten van het aantal fietsbewegingen in de modal split in de regio en het verruimen van de acceptabele fietsafstand van 7,5 kilometer.

Dit zou onder meer moeten leiden tot een vermindering van het aantal autoverplaatsingen en minder vraag naar parkeerplaatsen. Adviesbureau Mobycon is nu bezig met onderzoek naar de verschillende doelgroepen. Ook bekijkt men het aanbod van fabrikanten en hun verkoopstrategieën. En het bedrijfsleven en de overheid worden benaderd om te bezien hoe het (elektrisch) fietsgebruik is te stimuleren.
Uit het onderzoek moet naar voren komen wat er nodig is om het (elektrisch) fietsen aantrekkelijker te maken. Men denkt bijvoorbeeld aan netwerkaanpassingen, oplaadmogelijkheden, stallingvoorzieningen en informatievoorziening. Mogelijk leidt dat in september 2008 tot een eerste pilot.

Artikel
Ingrid Hendriksen en Luuk Engbers (TNO) , Fietsverkeer nr. 19
2008
De elektrische fiets verleidt vooral ouderen en forensen om vaker en verder te fietsen, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Hoewel de files er niet door worden opgelost, kan de elektrische fiets daarom een positieve bijdrage leveren als het gaat om mobiliteitsproblemen, gezondheid en milieu.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: