Kenniscentrum voor fietsbeleid

Presentatie Zeeuws jaar van de fiets 2010

Betro Fijn van Draat , Provincie Zeeland
2009

Presentatie Zeeuws jaar van de fiets 2010, gehouden op de bijeenkomst 'Aanhaken bij de campagne Heel Nederland Fietst' door Betro Fijn van Draat (namens de Provincie Zeeland) op 10 december 2009.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Artikel
2003
Het fietsbeleid van de provincie Zeeland: stimulering van gemeentelijk fietsbeleid met een brede mix aan instrumenten.
Nieuws
2005
De Provincie Zeeland wil een netwerk van zogenaamde wisselpunten opzetten. Fietsers die met de auto of het ov van huis zijn gegegaan, kunnen daar opstappen op de fiets, danwel met het ov naar het volgende wisselpunt rijden. Bij die wisselpunten moet gelegenheid zijn om wat te eten en te drinken. De wisselpunten moeten worden opgenomen in het systeem van knooppuntbewegwijzering, zoals dat al rond het Veerse Meer bestaat. Dit staat in de nieuwe fietsbeleidsplannen van de provincie.
Nieuws
2006
Fietsers in Zeeland kunnen vanaf half mei gebruik maken van een provinciebreed fietsknooppuntensysteem. Daarmee kunnen makkelijk korte en lange fietstochten uitgestippeld worden. In heel Zeeland worden ongeveer 6500 genummerde borden geplaatst. In Zeeuws-Vlaanderen zijn de borden al neergezet, de rest van de provincie moet 1 mei rond zijn.
Nieuws
2006
Samen met de Zeeuwse VVV's, het Bureau voor Toerisme Zeeland, de Zeeuwse gemeenten en waterschappen en de provincie Zeeland heeft het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets een fietsknooppuntensysteem uitgewerkt voor heel Zeeland.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: