Kenniscentrum voor fietsbeleid

Meer fiscale voordelen voor de fiets

Ron Hendriks , Fietsverkeer nr. 19
2008

De elektrische fiets heeft voor Kamerlid Joop Atsma de toekomst. In de fietsnota van het CDA die binnenkort verschijnt, neemt die elektrische fiets dan ook een prominente plaats in. Maar ook de gewone fiets moet fiscaal worden bevoordeeld, vindt Atsma.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Atsma wil concrete voorstellen aan de Tweede Kamer voorleggen.
Zo zou je bijvoorbeeld je fiets in de trein moeten kunnen meenemen. En het woon-werkverkeer met de fiets moet worden gestimuleerd door de fiscale positie van de fiets te verbeteren.
Bedrijven mogen nu voor hun werknemers een fiets vergoeden van zo’n € 700 of € 800. Dat bedrag moet omhoog, zeker als je ook de elektrische fiets daarin meeneemt. Want als een Prius fiscaal aantrekkelijk wordt gemaakt, moet je ook over de fiets nadenken.
Het hoge btw-tarief voor nieuwe fietsen moet omlaag. Daarmee kun je de verkoop stimuleren. Verder is het raar dat ouderen wel voor een rollator of een scootmobiel in aanmerking kunnen komen maar niet voor een elektrische fiets, wanneer dat voor iemand een oplossing zou bieden.

Nieuws
2008
Het CDA gaat met een eigen fietsnota komen om het fietsen beter op de politieke agenda te krijgen. Dat zegt CDA-Kamerlid Joop Atsma op de website www.tweewieler.nl.
Artikel
Ingrid Hendriksen en Luuk Engbers (TNO) , Fietsverkeer nr. 19
2008
De elektrische fiets verleidt vooral ouderen en forensen om vaker en verder te fietsen, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Hoewel de files er niet door worden opgelost, kan de elektrische fiets daarom een positieve bijdrage leveren als het gaat om mobiliteitsproblemen, gezondheid en milieu.
10-03-2009 @ 21:46

ik ben zeer enthousiast over mijn electrische fiets, heb zelfs mijn gazelle ingeruild voor een koga, met een extra accu, maar een Tom Tom erbij zou wel helemaal het mooiste zijn.

groetjes Truus Damhuis

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: