Kenniscentrum voor fietsbeleid

Je kunt weer wandelen door De Pijp

Karin Broer , Fietsverkeer nr. 41
2017

Vroeger stonden op zaterdag de geparkeerde fietsen in de Eerste van der Helststraat in Amsterdam bijna tot in de winkel. Maar nu kun je er weer rustig wandelen. Projectleider Maaike Nicolai-Geerling vertelt hoe de parkeerchaos onder controle werd gebracht.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

De Pijp werden 1368 fietsparkeerplekken extra gevonden. In de buurt van de Eerste van der Helststraat konden daarnaast nog 230 plekken in fietsenrekken langs het Sarphatipark worden gerealiseerd door een reconstructie van de straat (waarbij het fietspad verdween). Daarnaast is er gezocht naar slimme oplossingen voor met name de piekmomenten: flexibel fietsparkeren, en dubbel ruimtegebruik.

Amsterdam, maar ook Groningen en Den Haag, zoeken het verder in pop-up stallingen en het inzetten van fietscoaches.  

 

 

 

Nieuws
2012
Het is een beetje dweilen met de kraan open. De fietscoaches die in Amsterdam het fietsparkeren probeerden te reguleren zorgden weliswaar voor een opgeruimdere aanblik, maar het effect is van korte duur en ze bestrijken slechts een beperkt gebied.
Nieuws
2012
It’s a losing battle: the Amsterdam bike coaches that try to regulate bike parking do indeed achieve a more tidied street scene, but the result is not lasting and they cover only a limited area.
Artikel
Ron Hendriks , Fietsverkeer 34
2014
De fietscoach is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Mannen of vrouwen met een kleurig hesje die vriendelijk vragen of je je fiets ergens anders wilt stallen, bijvoorbeeld in de fietsenstalling. Soms lijkt het dweilen met de kraan open, maar er zijn ook gemeenten die enthousiast zijn.
Nieuws
2017
Stadsdeel Zuid in Amsterdam worstelt met de toegenomen vraag naar fietsparkeerplaatsen. Die moeten vooral op straat gevonden worden.
Presentatie
Otto van Boggelen , CROW-Fietsberaad
2017
Presentatie van het programma van de bijeenkomst Meer grip op fietsparkeren in Centrumgebieden
Presentatie
Ria Hilhorst , Gemeente Amsterdam
2017
Presentatie over het Nieuwe Fietsparkeren in Amsterdam - Innovatieve fietsparkeerregulering op drukke fietsparkeerlocaties tijdens de bijeenkomst Meer grip op fietsparkeren in Centrumgebieden (16 november 2017)
Presentatie
Jacob de Vries , Trajan
2017
Presentatie over het gebruik van data om motieven van fietsparkeren te achterhalen tijdens de bijeenkomst Meer grip op fietsparkeren in Centrumgebieden (16 november 2017)
Presentatie
Stan Wolters en Karin Broer , CROW-Fietsberaad
2017
Presentatie over de Pop-up stalling op de Grote Markt in Groningen tijdens de bijeenkomst Meer grip op fietsparkeren in Centrumgebieden (16 november 2017)
Presentatie
Maaike Nicolai-Geerling , Gemeente Amsterdam
2017
Presentatie met resultaten van de knelpuntenaanpak fietsparkeren in de Pijp tijdens de bijeenkomst Meer grip op fietsparkeren in Centrumgebieden (16 november 2017)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: