Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsen parkeren en fietsen wegknippen: wanneer wel, wanneer niet en vooral hoe

Miriam van Bree , Ketting
2005

Fietsersbond zet uiteen welke situaties onderscheiden moeten worden en welke juridische voorwaarden daarbij gelden als het gaat om het verwijderen van geparkeerde fietsen.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Er zijn geparkeerde fietswrakken, geparkeerde weesfietsen en geparkeerde fietsen. Die fietsen kunnen in een rek staan, volstrekt legaal op de stoep staan, niet legaal buiten de rekken staan of hinderlijk en gevaarlijk geparkeerd staan. In dit artikel staat een overzicht van de verschillende fietsen en de verschillende manieren om met die fietsen om te gaan.

Artikel
2003
Verslag van een themabijeenkomst van het Fietsberaad over opruimacties van fietsen bij stations, met als cases Leiden en Maastricht.
Artikel
2005
De Fietsersbond hamert op passende opruimacties: Hinderlijke of gevaarlijk geparkeerde fietsen OK, maar voor slechts foutief geplaatste fietsen is een uitgebreide procedure nodig.
Notitie
Michiel Hes (Berenschot); Rolf Schooleman (Berenschot); Otto van Boggelen (Fietsberaad) , Fietsberaad
2012
Deze Fietsberaadnotitie omschrijft kort en krachtig welke stappen een gemeente moet doorlopen om regels voor geparkeerde fietsen te kunnen handhaven.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: