Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsen in Denemarken

Wim Mulder en Oscar Martijn (gemeente Apeldoorn) , Gemeente Apeldoorn
2007

Apeldoornse fiets-ambtenaren leren van marketing-activiteiten in Odense: reisverslag en veel foto's.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Ondanks vele recente grote investeringen (o.a. fietstunnel, stationsstalling, nieuwe hoofdroutes, nieuwe bewegwijzering) leeft in Apeldoorn bij de bevolking de indruk dat de gemeente weinig voor de fiets doet. Twee gemeente-ambtenaren reisden naar Odense om te zien wat ze in deze situatie kunnen leren van de sterke fiets-marketing. Het verslag, in de vorm van een presentatie, geeft vele voorbeelden van de ‘on-Nederlandse’ fiets-marketing in Odense, ook met foto’s. Met lessen voor Nederland en specifiek Apeldoorn: Laat zien dat je de fietsers ziet, en beloon ze!

Artikel
Ursula Lehner-Lierz , Fietsverkeer
2002
Uitgeroepen tot fietsstad van Denemarken, onder meer vanwege de aandacht voor woon-schoolverkeer en campagnes op maat.
Artikel
1994
De aanleg van centrumroutes vormde in het Deense Odense onderdeel van het centrumplan, dat veertig procent meer fietsverkeer opleverde.
Beleidsnota
2004
Beschrijving van het stimuleringsbeleid in Odense in de periode 1999-2003.
Rapport
Jensen , VD
2000
Beschrijving van omvangrijke en brede fietsprojecten in 8 fietssteden in Denemarken.
Bestand
Dirk Ligtermoet (Ligtermoet & Partners, Gouda) , Fietsberaad
2009
Vergelijking van het fietsbeleid in 5 Nederlandse fietssteden (Groningen, Zwolle, Veenendaal, Enschede, Amsterdam) en 5 buitenlandse naburige steden (Kopenhagen, Munster, Freiburg, Gent en Odense).
Rapport
Dirk Ligtermoet (Ligtermoet & Partners, Gouda) , Fietsberaad
2006
Comparison of bicycle policy in 5 Dutch bicycle towns (Groningen, Zwolle, Veenendaal, Enschede, Amsterdam) and 5 foreign towns (Copenhagen, Munster, Freiburg, Ghent and Odense). This document is moved.  Click here.
Nieuws
2005
De Deense stad Odense kent al enige tijd de groene golf voor fietsers. Daarbij moet de fietser het tempo volgen van een serie lampjes naast het fietspad, die achter elkaar oplichten. Wie dat doet, hoeft niet te stoppen voor een rood verkeerslicht. Op een andere fietsroute zijn nu ook elektronische borden geplaatst die aangeven bij welke snelheid de fietser meegaat in een groene golf
Nieuws
2006
Tien procent van de fietsers in Odense draagt een fietshelm. Fietsers die na een verkeersongeval in het ziekenhuis belanden, krijgen het aanbod een fietshelm aan te schaffen met 50 procent korting.
Nieuws
2006
Publieke fietspompen op straat, telpalen, opvallende borden, geen boetes maar bioscoopkaartjes voor een voorlichtingsfilm als je door rood licht rijdt. Niets is te gek als het om fietsen gaat in het Deense Odense, aldus een verslag in de Stentor.
Nieuws
2007
In Scandinavi‘ zien we ze al meer: fietsbarometers die aangeven hoeveel fietsers er een bepaald punt passeren. Maar ook de Italiaanse stad Bolzano heeft er nu een.
Rapport
Jensen , VD
2000
Description of extensive and wide-ranging bicycle projects in 8 bicycle towns in Denmark.
Brochure
Dirk Ligtermoet (Ligtermoet & Partners, Gouda) , Fietsberaad
2006
Vergleich der Radverkehrspolitik in 5 fahrradfreundlichen niederländischen Städten (Groningen, Zwolle, Veenendaal, Enschede, Amsterdam) und 5 Städten im näheren Ausland (Kopenhagen, Münster, Freiburg, Gent und Odense).
Rapport
Dirk Ligtermoet (Ligtermoet & Partners, Gouda) , Fietsberaad
2006
Etude comparative de la politique cycliste de 5 villes cyclables néerlandaises (Groningue, Zwolle, Veenendaal, Enschede et Amsterdam) et de 5 villes étrangères voisines (Copenhague, Munster, Fribourg, Gand et Odense).
Rapport
Dirk Ligtermoet (Ligtermoet & Partners, Gouda) , Fietsberaad
2006
Comparación de las políticas en materia de bicicleta de 5 ciudades holandesas adaptadas al uso de bicicleta (Groninga, Zwolle, Veenendaal, Enschede, Ámsterdam) y 5 ciudades extranjeras cercanas (Copenhague, Munster, Friburgo, Gante y Odense).
Rapport
Dirk Ligtermoet (Ligtermoet & Partners, Gouda) , Fietsberaad
2010
Comparison of bicycle policy in 5 Dutch bicycle towns (Groningen, Zwolle, Veenendaal, Enschede, Amsterdam) and 5 foreign towns (Copenhagen, Munster, Freiburg, Ghent and Odense).

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: