Kenniscentrum voor fietsbeleid

CDA komt met eigen fietsnota

2008

Het CDA gaat met een eigen fietsnota komen om het fietsen beter op de politieke agenda te krijgen. Dat zegt CDA-Kamerlid Joop Atsma op de website www.tweewieler.nl.

Atsma sprak op een BOVAG-congres van de fietsbranche. Daar werd een onderzoek gepresenteerd over elektrische fietsen. Atsma tipte de BOVAG de contacten met verkeersminister Camiel Eurlings warm te houden, omdat die over enkele maanden een nieuwe mobiliteitsnota in de Tweede Kamer gaat presenteren. “De branche moet als geheel op de trom gaan slaan. Politiek moet het op de agenda komen te staan, want over de fiets als alternatief hoor ik de collega’s in Den Haag niet. Dit onderzoek is daarvoor een prima aanleiding. Iedereen is het erover eens dat het belastingvrije bedrag ten gunste van elektrische bedrijfsfietsen opgetrokken moet worden. De vergroening is in, dus het politieke klimaat is er om te pleiten voor verhoging van die ondergrens,” aldus Atsma, die ook voorstander is voor een verlaging van het BTW-tarief van de fietsenverkoop naar 9%. "Minister Eurlings komt in juni met zijn mobiliteitsnota, dus het is nú de tijd om argumenten aan te dragen. Het CDA gaat met een eigen fietsnota komen, om het fietsen beter op de politieke agenda te krijgen”, aldus Atsma.

Nieuws
2008
'Fietsen in Nederland…een tandje erbij', zo heet de initiatiefnota van CDA-kamerlid Joop Atsma. In de nota doet Atsma een groot aantal suggesties om het fietsen te bevorderen, variërend van een laag btw voor fietsenstallingen tot en met het aanbrengen van windschermen en het invoeren van een fiscale vergoeding voor fietsers.
Nieuws
2008
A fiscal compensation of 19 eurocents per kilometre should be instituted for commuting cyclists, according to Joop Atsma, MP (CDA). And to make parking a bicycle more attractive, this should be taxed at the low VAT regime of six per cent - just like bicycle repairs.
04-02-2008 @ 13:01

9% btw moet 6% zijn, Momenteel geldt voor reparaties op fietsen een laag btw-tarief van 6%. Atsma pleit ook voor een laag btw-tarief op de verkoop van fietsen.

Kees Groot (Fietsersbond)
04-02-2008 @ 22:24

Dit is goed nieuws dat het CDA ook aan de fiets gaat denken! Tot nu toe makeerde daar nogal wat aan!!

We zouden graag die fietsnota van het CDA tzt ontvangen!

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: