Kenniscentrum voor fietsbeleid

Bouwstenen voor een plan van aanpak bij enkelvoudige fietsongevallen

Otto van Boggelen , Fietsberaad
2011

Presentatie van Otto van Boggelen (Fietsberaad) over bouwstenen voor een plan van aanpak bij het thema enkelvoudige fietsongevallen. Gehouden op 7 april 2011 tijdens de Fietsberaad bijeenkomst 'Enkelvoudige fietsongevallen'.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Jan van der Horst (Fietsersbond)
03-05-2011 @ 11:38

Opvallende uitkomst bij deze presentatie is de laatste pagina: bij vergelijking tussen vier gemeenten verspreid in het land blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames door enkelevoudige ongevallen exact correspondeert met het aantal inwoners.  

Dat wijst op een massale aanwezigheid van het risico op het fijnmazige routenet fiets in elke gemeente. De beleidsvorming moet  blijkbaar  nog helemaal op gang komen: er zijn geen gemeenten die ver voor - of achter lopen.  

Paul van Weenen (Provincie Utrecht)
16-05-2011 @ 13:42

De cijfers van deze 4 gemeenten zijn fictief, ter illustratie van hoeveel fietsslachtoffers er waarschijnlijk zijn uitgaande van de landelijke gemiddelden per 10.000 inwoners. Het zou interessant zijn om op basis van werkelijke aantallen -voor zover te achterhalen via bijvoorbeeld patiëntengegevens bij ziekenhuizen- te zien hoe een gemeente ervoor staat.

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: