Kenniscentrum voor fietsbeleid

Aanpak fietsendiefstal in Amsterdam werpt vruchten af

2006
Het aantal gestolen fietsen dat in Amsterdam wordt teruggevonden is door intensieve controles in twee maanden tijd van 1% naar 6% gestegen.
Het aantal gestolen fietsen dat in Amsterdam wordt teruggevonden is door intensieve controles in twee maanden tijd van 1% naar 6% gestegen.

In 2002 is de gezamenlijke aanpak van de politie, justitie en de gemeente gestart. Centraal in de aanpak staan controle en toezicht, registratie, handhaving en stallen.
In 2005 zijn er naar schatting 54.000 fietsen gecontroleerd: 23.656 bij de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale (AFAC), ruim 10.000 door het graveerteam en ongeveer 20.000 op straat. Dat betekent dat 1 op de 10 fietsen is gecontroleerd op diefstal. Doordat nu in plaats van alleen de lokale, ook de landelijke database wordt gecheckt, is het aantal gestolen fietsen dat is teruggevonden in twee maanden tijd van 1% naar 6% gestegen. Er zijn zo 341 gestolen fietsen teruggevonden.
Deze grootscheepse controles gaan in 2006 door. Een speciaal controleteam van toezichthouders controleert op grote schaal fietsen op diefstalsignalering, vooral bij stations en andere plaatsen waar veel fietsen gestald worden.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: